Voor gastouders

Opvoeden doen we samen

Als gastouder kiest u ervoor om de zorg van andermans kinderen op u te nemen. Dat is een mooie, maar ook verantwoordelijke taak. Er wordt van u verwacht dat u een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving creëert, zodat de gastkinderen het voelen als een tweede thuis. Daarnaast zorgt u voor een wisselend aanbod van begeleiding en activiteiten.
Als gastouder vangt u maximaal zes kinderen op van 0 tot 13 jaar (einde basisschool) in uw eigen huis of eventueel bij de vraagouder thuis. Uw eigen kinderen tot 10 jaar tellen hierbij mee. Gastouderopvang bij de Vlinder biedt u de mogelijkheid om op een flexibele manier extra inkomsten tot zelfs een volledig inkomen te verkrijgen. U bepaalt zelf uw uurtarief en de dagen dat u opvang biedt. Het werken als gastouder is hierdoor goed te combineren met de zorg voor uw eigen kind(eren)...

Gastouderopvang is echter niet aan iedereen besteed. U moet aan bepaalde eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een functie als gastouder. Dit om de kwaliteit van opvang te kunnen waarborgen voor de vraagouders. Meer hierover leest u in het werkplan gastouderopvang. Deze kunt u vinden via Links & Downloads of door te drukken op deze link. Mochten er nog vragen en/of onduidelijkheden zijn dan kunt u ook altijd per mail of telefoon contact opnemen.

Ik heb interesse om gastouder te worden. Wat moet ik doen?


De Vlinder is altijd op zoek naar lieve en enthousiaste gastouders. Wanneer u geïnteresseerd bent in het gastouderschap, moet u rekening houden met een aantal zaken:
• Het is natuurlijk belangrijk dat u het leuk vindt en goed bent in de omgang met kinderen en hun ouders
• Dat u een veilige en schone opvangomgeving kunt aanbieden
• Dat u aan de kwaliteitseisen voldoet (zie hiervoor het werkplan bij Links & Downloads)
• En dat u openstaat voor regelmatige evaluatie van de opvang met uw contactpersoon van de Vlinder.

Voldoet u aan de bovenstaande eisen of heeft u nog aanvullende vragen? Lees dan verder op de pagina meest gestelde vragen. U kunt zich ook direct aanmelden via het inschrijfformulier. Eén van onze mensen zal contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.